Tematska sjednica Skupštine o Banji Dvorovi 8. juna /VIDEO/

Tematska sjednica Skupštine grada Bijeljina o stanju u Banji “Dvorovi”, sa prijedlogom mjera za revitalizaciju, biće održana 8. juna,odlučeno je danas na Međustranačkom sastanku. Cilj je razgovarati o dugoročnim rješenjima koja bi ovu ustanovu postavila na “zdrave noge”, rečeno je danas.

Nikakvo vanredno stanje ne postoji u Banji `Dvorovi`, ona normalno funkcioniše. Mi želimo da razgovaramo o dugoročnom rješavanju njenih problema kako bi ona bila postavljena na zdrave noge”, rekao je predsjednik Skupštine Grada, nakon održanog međustranačkog sastanka na kome je i zakazana tematska skupštinska sjednica na kojoj će se i govoriti o stanju u “Banji Dvorovi”.

Đurđević podsjeća da je i u prethodnom periodu razgovarano o “Banji Dvorovi” i u Vladi Republike Srpske, uz prisustvo gradonačelnika Bijeljine i direktora Banje. Očigledno je ističe on da lokalna zajednica nema dovoljno novca koji je potrebno uložiti u ovaj banjski kompleks Semberije.

Konkurencija u banjskom trurizmu je prejaka, banje, smještajni kapaciteti i bazeni dovedeni su do savršenstva širom Srpske, što nije slučaj i sa Banjom Dvorovi. Banjski turizam nam je izuzetno primamljiv, velika je razvojna šansa i mislim da sa ovim sadašnjim statusom samo gubimo i ovaj višegodišnji problem moramo rješavati”, ukazao je Đurđević.

Ovo je tema o kojoj je trebalo pričati mnogo ranije, kaže direktor “Banje Dvorovi” i izražava zadovoljstvo što je Skupština dogovorila održavanje tematske sjednice o statusu banje.

Ukoliko zajednički bez ikakve politizacije riješimo ovo pitanje doćićemo u situaciju da možemo povećati kapacitet i zaposliti veći broj radnika, ističe Zekić.

Predsjednik Skupštine smatra da je ovo tema o kojoj se svi na skupštinskoj sjednici trebaju usaglasiti i biti konstruktivni.

Odbornici će u skupštinske klupe 8. juna. Sjednica će biti održana u skupštinskoj sali Centra za kulturu sa početkom od 10 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *