Bijeljina pet mjeseci bez higijeničarske službe: Sve više pasa lutalica /VIDEO/

U našem gradu već pet mjeseci ne funkcioniše higijeničarska služba te je populacija pasa lutalica sve brojnija. U Odjeljenju za poljoprivredu Grada Bijeljina kažu da su javnu nabavku za ovaj posao raspisali na vrijeme, ali da uložene žalbe opstruišu poslove. Šta će biti sa dezinsekcijom i sa deratizacijom u gradu?

U gradskom jezgru ali i na putevima koji vode do semberskih naselja sve se češće mogu vidjeti psi lutalice. Da je populacija napuštenih pasa sve brojnija potvrđuju i slike iz samog centra grada. U našem gradu od kraja decembra prošle godine ne funkcioniše Higijeničarska služba. Sve je zapelo kod javnih nabavki, odnosno uloženih žalbi od strane pojedinih firmi, na javne nabavke koje su raspisane na vrijeme, tvrde u Odjeljenju za poljoprivredu Grada Bijeljina.

S obzirom da higijeničarska služba u gradu ne funkcioniše iz resornog gradskog odjeljenja apeluju i na nesavjesne građane da svoje kućne ljubimce o kojima više ne mogu brinuti ne ostavljaju nezbrinute na gradskim ulicama, kao problem ističu i to što u susjednim opštinama ne postoji higijeničarska služba.

Govoreći o obaveznoj dezinsekciji na području grada Vučković ističe da je i u ovom slučaju kao i u prethodnom Gradska uprava 9. februara pokrenula javnu nabavku, već 21. marta navodi on, uložena je žalba, koja je djelimično uvažena. Gradska uprava je time vraćena na početak, pa je za ovaj posao ponovo raspisana javna nabavka prije nekoliko dana.

I sistemsku mjeru deratizacije, odnosno suzbijanja glodara trebalo bi obaviti dva puta godišnje bar tako nalaže zakon. Još uvijek je otvoreno pitanje, da li će u Bijeljini tokom ove godine biti obavljena bar jedna.

Predviđena su i obezbjeđena sredstva za sve ove obavezne mjere, pa tako grad za deratizaciju izdvaja 70.000 KM, za rad Higijeničarske službe u skladu sa okvirnim sporazumom o obavljanju ovih poslova u trogodišnjem periodu od 2022.2023.2024. godine planirana su sredstva u iznosu od 420.000 KM sa PDV-om, dok je posao dezinsekcije, suzbijanja komaraca vrijedan 250.000 KM sa PDV-om.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *