Ostojić: Prioritet – sređivanje stanja u BORS-u

Novoizabrani predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić najavio je da će prioritet u njegovom radu biti sređivanje stanja u BORS-u.

“Sređivanje odnosa u BORS-u preduslov je da bi se uopšte mogao riješavati naš osnovni programski cilj – poboljšanje položaja i uslova života boračkih kategorija u Republici Srpskoj”, izjavio je Ostojić novinarima danas nakon sjednice Skupštine BORS-a u Banjaluci.

Ostojić je naglasio da će se zalagati za strogo poštovanje pravila u BORS-u i njegovanje bratskog odnosa u ovoj organizaciji.

On je naveo da je Skupštini BORS-a prisustvovalo 120 delegata, dok ih je četrdesetak napustilo sjednicu nezadovoljni time jer nisu usvojene izmjene i dopune dnevnog reda koje su predlagali.

“Mislim da nisu pobjednici ni oni, a ni mi koji smo ostali na sjednici Skupštine BORS-a. Učiniću sve da te ljude vratim u Skupštinu BORS-a, jer BORS može da funkcioniše i ostvaruje svoje programske ciljeve samo u punom kapacitetu”, istakao je Ostojić.

Ostojić je najavio da će u novembru započeti izborne aktivnosti u BORS-u, dok će polovinom iduće godine biti konstituisan novi saziv Skupštine BORS-a.

Komentarišući odluku predsjednika Predsjedništva BORS-a Aleksandra Savića da podnese neopozivu ostavku, Ostojić je rekao da raspolaže informacijom da je sinoć organizovana sjednica Predsjedništva BORS-a na kojoj je Savić smijenjen sa te funkcije.

Ostojić smatra da je Savić i dalje član Predsjedništva BORS-a i da treba da dolazi na sjednice, te ističe da će mu prvi pružiti ruku i pozvati ga da razgovaraju.

Radan Ostojić iz Bijeljine izabran je za novog predsjednika na današnjoj sjednici Predsjedništva ove organizacije u Banjaluci.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić rekao je ranije Srni da je podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, ističući da svu odgovornost za dalji rad u Predsjedništvu BORS-a koje još nije formirano preuzima većina koja se danas nalazi na sjednici Skupštine BORS-a u Banjaluci.

“Podnio sam ostavku jer mi je uskraćeno pravo da imam pečat, za kojeg ne znam gdje se nalazi, kao ni zapisnik, ni fono zapis. Nemamo ništa od onoga što nas može uvjeriti da je nedavna sjednica Predsjedništva BORS-a u Bijeljini bila kvalifikovana i u skladu sa pravnom regulativom”, izjavio je Savić.

Savić je rekao da je polovina delegata danas napustila sjednicu Skupštine BORS-a u Banjaluci, nakon što nije prihvaćen prijedlog delegata iz Doboja da se sa dnevnog reda skine opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića, odnosno da ne bude usvojen kao što je to bio slučaj u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *