Tegeltija: Očekujemo usvajanje budžeta do kraja marta /VIDEO/

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je da je danas usvojen Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period od 2023. do 2025 godine, koji je usaglašen sa Globalnim fiskalnim okvirom, kao i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu.

Krišto je navela da je budžet je kreiran u skladu sa prioritetima sprovođenja reformi, ispunjavanja uslova za evropsko partnerstvo, realizacije programa rada mnistarstava, kao i kapitalnih izdataka institucija BiH.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Zoran Tegeltija izjavio je da očekuje da će do kraja marta biti, po hitnoj proceduri, usvojen ovogodišnji budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza i izrazio je zadovoljstvo što je danas Savjet ministara podržao nacrt ovog dokumenta.

Savjet ministara BiH na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH usvojio je Odluku o visini osnovice za obračun plate zaposlenim u institucijama BiH za 2023. godinu u iznosu od 600 KM.

Osim toga, ministri su usvojili i Odluku o visini regresa za godišnji odmor u institucijama BiH za 2023. godinu u iznosu od 450 KM, što je povećanje od 150 KM u odnosu na regres iz prethodne godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *