Bukejlović: U registru će biti osuđeni u BiH i drugim zemljama /VIDEO/

U nastavku zasijedanja Narodna Skupština Srpske razmotrila je danas Prijedlog programa rada Parlamenta za ovu godinu. Razmotren je zatim i prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, koji se u proceduri našao po hitnom postupku. Uslijedila je zatim i poslanička diskusija o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske obavljena je rasprava o Prijedlogu zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece – po hitnom postupku. Resorni ministar je obrazložio da se Prijedlogom zakona o posebnom registru nastoji obezbijediti veća zaštita djece.

Poslanici u stavu saglasni da je prijedlog ovog zakona dobar.

Prethodno je Narodna skupština razmotrila Prijedlog skupštinskog programa rada u ovoj godini. I tokom skupštinske diskusije o ovoj tački vodila se poslanička rasprava.

Na redovnoj sjednici, biće razmatrani i Prijedlog zakona o gradu Prnjavor, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *