Takmičenje na nivou BiH u pružanju prve pomoći /VIDEO/

Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina bila je domaćin ovogodišnjeg dvadesetog jubilarnog Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći. Sve je počelo danas defileom i okupljanjem takmičara, sudija, glumaca, šminkera i volontera u centru Bijeljine.

Tako je danas na Svjetski dan prve pomoći u centru grada na 12 poligona, 12 takmičarskih  ekipa pokazalo svoje vještine i umijeće u ovoj humanoj disciplini. Stigli su u Semberiju iz gradova i opština širom Bosne i Hercegovine.

Organizacije Crvenog krsta danas širom sveta obeležavaju Dan prve pomoći, skrećući pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Godišnje više od 14 miliona ljudi u organizacijama Crvenog krsta širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć.

Među ekipama koje su stigle na takmičenje u Bijeljinu su i pobjednici sa entitetskih nivoa u pružanju prve pomoći.

Marija Kristensen, šef delegacije Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, pohvalila je organizaciju takmičenja u Bijeljini. Takmičenje prati i delegacija iz Turske,iz koje najavljuju jačanje saradnje sa kolegama u BiH.

Na značaj volontiranja među mladima ukazuju i iz bijeljinske Gradske uprave.

Takmičenje je podsjetimo organizovano na Svjetski dan prve pomoći i prilika je da se javnosti pokaže znanje mladih volontera kojih na hiljade godišnje prođe obuku iz pružanja prve pomoći.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *