Milić: Isplate penzija unazad nekoliko godina se uvijek isplaćuju na vrijeme /VIDEO/

Stanje u Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske je veoma dobro – penzije se isplaćuju na vrijeme, odnos zaposlenih i penzionera je u pozitivnom  rastu, a budžet se puni prema predviđenom planu, rekao je, gostujući u emisiji Panorama naše televizije, Mladen Milić, direktor Fonda PIO.

Isplate penzija unazad nekoliko godina se uvijek isplaćuju na vrijeme i nema nikakvih kašnjenja, kao što to predstavnici opozicionih stranaka u RS često najavljuju, rekao je Milić.

Odnos između broja zaposlenih, odnosno osiguranika i broja korisnika prava na penziju u RS je  1,19 : 1 i taj trend u poslednjih 7 godina polako ali sigurno raste, rekao je Milić.

Prihodi Fonda PIO su u potpunostu u skladu sa planom punjenja budžeta, pa čak i viši za 6 odsto u prvih 8 mjeseci ove godine, u odnosu na isti period prošle i ove godine veći su za 16,77 procenata, iao je došlo do povećanja penzija u prošloj godini za 17 ipo posto,  rekao je Milić.

Kada je u pitanju uplata doprinosa od strane poslodavaca, u poslednjih nekoliko godina ona je drastično uvećana zahvaljujući radu inspekcijskih službi, rekao je Milić ali dodao da postoje ogromna potraživanja iz nekog ranijeg perioda, koja ukupno iznose oko 476 miliona KM, od čega se na javni sektor odnose 194 miliona, a na privatni 282 ipo miliona KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *