Svi parametri u Srpskoj izuzetno nepovoljni /VIDEO/

U Srpskoj 16 smrtnih slučajeva usljed posljedica virusa korona. U posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 1.255 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 475 osoba u Republici Srpskoj. Pozitivno je oko 38 odsto testiranih.

Bijeljina danas ima najviše zaraženih u Srpskoj – 106, a u Banjaluci je u posljednja 24 sata registrovano 95 novih slučajeva zaraze.U Bijeljini trenutno hospitalizovano 117 pacijenata.

Sudeći po brojkama, korona hara u Srpskoj, epidemiolozi zabrinuti., uz upozorenje da je situacija krajnje ozbiljna,bolnički kapaciteti su na izmaku a poštovanje epidemioloških mjera od životne važnosti. Oboljevaju sve mlađi ljudi, koji nisu imali hronična oboljenja, najmlađa osoba koja je na respiratoru je 1991. godište.

Kako ističu epidemiolozi svi parametri su izuzetno nepovoljni, od broja umrlih do  broja hospitalizoanih i životno ugroženih pacijenata.

U Srpskoj će biti testirane samo one osobe sa teškom i srednje teškom slikom. Ovim će biti smanjena duža čekanja rezultata testova na virus korona.

Apel građanima, maksimalno smanjiti kontakte i koliko je moguće ostati u svojim domovima, jer se virus rapidno brzo širi.

U protekla 24h sata u Federaciji BiH testirano je 4 059 uzoraka, od kojih su 1.123 pozitivna na koronu, a od posljedica zaraze je umrlo 29 ljudi.

Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo pozvao je stanovnike da bez velikih razloga ne dolaze u zdravstvene ustanove s obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju u vezi sa virusom korona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *