Sve spremno za moguće nepogode, nema mjesta panici /VIDEO/

Da će doći do povećanja svih vodostaja tvrdi Darko Borojević, direktor RHMZ. On ističe da je procjenom predstojećeg stanje odlučeno da se izda vanredno upozorenje.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite kažu da su građani upozoreni i da svi ovo treba ozbiljno da shvate.

Vlada Republike Srpske je uložila mnogo novčanih sredstava u cilju saniranja postojećih objekata za odbranu od poplava kao i gradnju novih, podsjeća direktor Voda Srpske. “Trenutno najveći problem i moj najveći strah je donji tok rijeke Drine i Semberije, kaže Miroslav Milovanović.

Ne očekujemo visoke poplavne talase osim rijeke Drine. Imaćemo problema sa bujičnim poplavama,kaže Milovanović.

Dobili smo vijest iz Mostara o olujnom nevremenu.To može dovesti do eventualno dva scenarija i zbog toga sve ovo radimo, kaže resorni ministar. Ako se sve ovo ne obistini u ovom kapacitetu, bolje da smo bili spremni, nego da smo imali adekvatan odgovor nego da nas nešto iznenadi, naglasio je Savo Minić.

U svemu ovome, Bijeljina nema načelnika Civilne zaštite. Bez obzira na situaciju u bilo kojoj lokalnoj zajednici, sistem funkcioniše i bez načelnika. Javna preduzeća, gradonačelnik i građani imaju dio svoje odgovornosti. Sve što je trebalo da se odradi, mi smo uradili u posljednja tri dana”, kaže v.d. direktora RUCZ Milan Novitović. Premijer Srpske je rekao na današnjem sastanku da će oni načelnici i gradonačelnici koji ne preduzmu preventivne radnje i mjere dobiti krivične prijave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *