Lopare: Spremni i za pomoć drugim lokalnim zajednicama

U Loparama je, zbog najavljenih nepogoda, formiran tim koji će intervenisati u slučaju potrebe na području opštine i biti na raspolaganju za pomoć i drugim lokalnim zajednicama, izjavio je Srni predstavnik Civilne zaštite Stefan Marković.

Marković je rekao da su stavljene u pripravnost građevinske radne mašine od lokalnih firmi i naloženo da posebna pažnja bude posvećena vodozahvatima koji se nalaze u slivnom podruju bujičnih potoka.

On je naveo da su nakon sjednice Opštinskog kriznog štaba obaviještene sve javne ustanove, preduzeća i službe u Loparama o najavljenim padavinama i mogućim udarima vjetra, kako bi bili u pripravnosti.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društene djelatnosti Željko Kerović rekao je da će tim pripremljen za intervencije biti na raspolaganju i za pomoć drugim lokalnim zajednicama, s obzirom na to da se na području Lopara, prema prognozi, očekuje manje padavina u odnosu na neke druge opštine.

Prema njegovim riječima, stanje se prati na terenu, a reagovaće se po potrebi.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od danas do petka, 20. januara, očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *