Sutra ističe rok za predaju zahtjeva za podsticaje /VIDEO/

Do kraja septembra traje rok za predaju zahtjeva za podsticaje resornog ministarstva u stočarskoj i živinarskoj proizvodnji, ali i za sektor pčelarstva. 30. septembar je i rok za predaju zahtjeva za podsticaje za proizvedenu i predatu uljanu repicu, i to za one ratare koji su sijali deklarisano sjeme. Nisu sa predajom zahtjeva za podsticaje zakasnili ni oni koji namjeravaju osigurati svoje usjeve.

Požurili su poljoprivrednici ovih dana da predaju zahtjeve za podsticaje kako bi ostvarili pravo na subvencije resornog ministarstva u okviru seta mjera u sektoru stočarske proizvodnje, te za realizovanu proizvodnju i prodaju uljane repice. Vremena je još malo, jer rok za predaju zahtjeva ističe sutra.

Oni koji osiguravaju usjeve i računaju na sredstva resornog ministarstva, a  zahtjeve još nisu predali mogu izvršiti svoju obavezu do sutra 30. septembra.

Zahvaljujući značajnoj podršci resornog ministarstva, poljoprivrednici u Semberiji, najvećoj žitnici Srpske uglavnom mahom osiguravaju usjeve pod pšenicom, ali i duvanom na proizvodnim poljima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *