Studentkinje Univerziteta u Sarajevu školovanje nastavljaju u Beogradu /VIDEO/

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu rekle su da nemaju namjeru da nastave studije na ovom fakultetu zbog medijskog linča, histerije i prijetnji po život koje su dobile zbog stava iznesenog na “Instagram” profilu.

Prema njegovim riječima, Generalni direktor “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek one će biti stipendisti Srbije i imaće smještaj u studentskom domu u Beogradu, a ostatak finansijskog dijela njihovog školovanja snosiće “Sarajevo-gas”, kao preduzeće Vlade Republike Srpske.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo materijal u vezi sa dvije studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Iz kantonalnog MUP-a su saopštili da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *