Staša Košarac i Vojin Mitrović novi ministri u Savjetu ministara /VIDEO/

Najkasnije do 23. decembra trebalo bi da bude izabran novi Savjet ministara BiH, očekuje to lider SNSD-a Milorad Dodik.

Ko će sve sjediti u ministarskim foteljama Savjeta ministara na čijem je čelu Zoran Tegeltija, nagađalo se ovih dana.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović.

Nakon što su sinoć u Banjaluci razgovarali Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i lideri SNSD-a i HDZ-a Milorad Dodik i Dragan Čović, Čović je najavio da će HDZ u ponedjeljak dostaviti imena kandidata za ministre i zamjenike ministara iz ove stranke.Očekuje se da isto uradi i bošnjačka strana, odnosno treći koalicioni partner u vlasti na bh nivou.

U toku su i pregovori koalicionih partnera u Srpskoj o kompletnom sastavu Savjeta ministara.  Predsjedavajući Savjeta ministara, Zoran Tegeltija, počeo je konsultacije sa strankama koje imaju spremne prijedloge svojih kandidata. Iz Socijalističke partije saopšteno je, nakon sastanka članova Predsjedništva stranke sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Tegeltijom, da je spremna da predloži kandidata za jednog ministra u Savjetu ministara, kao i zamjenika ministra bezbjednosti. Personalna rješenja će biti utvrđena u narednim danima do roka koji će odrediti Tegeltija – navodi se u saopštenju iz ove stranke.Iz SP je saopšteno da je Tegeltija informisao članove Predsjedništva te stranke o njegovim pogledima o načinu izbora Savjeta ministara prema kvoti koja je ranije dogovorena u okviru raspodjele između partija koje će imati svoje ministre i zamjenike ministara u Savjetu ministara.

Predsjednik Demokratskog saveza Nedeljko Čubrilović rekao je da ova stranka neće učestvovati u kreiranju novog saziva Savjeta ministara, ali će dati punu podršku ovom tijelu na čelu sa Zoranom Tegeltijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *