Vučić: Vojska Srbije sada ima snage za odvraćanje od agresije /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Vojska Srbije dobro opremljena i da ima snage da odvrati od agresije svakoga ko bi to pokušao.

Na prezentaciji novih helikoptera Mi-35M, H-145M i Mi-17, kojima je opremljena Vojska Srbije, Vučić je rekao da su nabavljeni najmoderniji jurišni helikopteri, a Mi-35 “teško da ima premca u svijetu”.

Prdsjednik Srbije je naveo da su u pitanju potpuno novi helikopteri i to četiri Mi-35 i ti Mi-17, a prethodno su kupljena dva Mi-17 i devet H-145.

Vučića su sa karakteristikama četiri nova helikoptera Mi-35 upoznali načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i predstavnici Ministarstva odbrane i vojske.

Prezentaciji helikoptera Mi-35, H-145M i Mi-17 na aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsjednika Nikola Selaković.

Četiri nova helikoptera Mi-35M, koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su na aerodrom “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnicu prije predviđenog roka.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Aljbin Kurti sa svoja tri principa za dijalog počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu.

Aleksandar Vučić je, komentarišući tri principa Aljbina Kurtija za dijalog, naveo da je to što je on rekao njemu kompliment.

“Jer se protiv mene vodi kampanja kao o velikom izdajniku, i ta kampanja je ista kao i ovdje. Sve što mi rade ovde, isto rade i u Prištini. Samo im je jedna meta, a slučajano sam to ja, nikog drugog ne pominju”, rekao je Vučić.

“Da neće mene da vidi preko puta, to je u redu. Dobro je da je počeo da se bavi kadrovskim pitanjima i ko će u dijalogu predvoditi našu delegaciju”, ironično je primjetio.

Istakao je da je inače dobro da Albanci cijeloj međunarodnoj zajednici kažu da su oni ti koji odlučuju ko će u ime Beograda pregovarati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *