Srpska će nastaviti da insistira na izvornom sporazumu /VIDEO/

U kolumni koju je pisao za federalne medije analizirajući stanje u BiH, Borelj nijednom rječju ne spominje suštinu Dejtonskog sporazuma, entitete i narode koje očigledno ne poznaje, već pominje ljude, što je veliki propust s obzirom na visoku evropsku funkciju koju obavlja”, istakao je Dodik za Srnu.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva ocijenio je da, prema svemu tome, nema sumnje da će za sutra najavljeni sastanak sa članovima Predsjedništvom BiH biti opterećen tim razlikama u poimanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i BiH.

Republika Srpska nastaviće da insistira na poštovanju izvornog Dejtonskog sporazuma koji je zaustavio tragični sukob u BiH, poručuje predsjednik Vlade Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je najvažnija činjenica da je mir na prostoru BiH donio Dejtonski mirovni sporazum i da je Srpska spremna da ga sprovodi u potpunosti.

 Ruski akademik Jelena Guskova izjavila je u intervjuu Srni da Dejtonski sporazum ne treba dirati sve dok se o njegovim eventualnim izmjenama ne saglase sva tri konstitutivna naroda u BiH, te naglasila da je Rusija za očuvanje tog sporazuma i da je uvijek izražavala podršku Srbima.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH izrazilo je punu spremnost i opredijeljenost za poštovanje odredaba Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i Ustava BiH koji je njegov sastavni dio.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *