Srbija izdvaja 484 miliona evra za projekte u Srpskoj /VIDEO/

U Istočnom Sarajevu danas je održana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije. Kruna danjašnje sjednice je polaganje kamena temeljca za izgradnju HE “Buk Bijela”,  a održani su i bilateralni sastanci resornih ministara i generalnih sekretara. Srbija trenutno ulaže u Srpsku oko 500 miliona evra.

Delegacija Srbije predvođena premijerkom Anom Brabić danas je boravila u istočnom sarajevu, gdje ih je ispred administrativng centra Vlade RS dočekao premijer Radovan Višković sa ministrima nakon čega je uslijedila zajednička sjednica dvije vlade – Republike Srpske i Srbije.

Prethodno je održan sastanak predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića na kojem je bilo reči o realizaciji zajedničkih projekata, između ostalog, o Hidroenergetskom sistemu “Gornja Drina”, izgradnji auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodromu u Trebinju.

Nakon sjednice, Višković i Brnabićeva su u Foči položili kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane “Buk Bijela” , čiju gradnju će finansirati elektroprivrede Srbije i Republike Srpske u iznosu 220 miliona evra.  Razgovarano je i o uspostavljanju rezervata prirode biosfera, koji bi sačinjavali Nacionalni park “Drina – Srebrenica”, Park prirode  “Mokra Gora” i Nacionalni park “Tara” u Srbiji i koji bi trebao da uđe pod zaštitu UNESKO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *