Špirić: Kolegijumi oba Doma da odluče šta dalje sa akcizama i PDV-om /VIDEO/

Hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem su dnevnom redu bili izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, otkazana je zbog nedostatka kvoruma.  

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas u Sarajevu, nakon što je zbog nedostatka kvoruma otkazana sjednica ovog doma, da bi kolegijum oba doma zajednički trebalo da odluče šta dalje sa izmjenama zakona o akcizama i PDV-u.  

Špirić je podsjetio da je današnju hitnu sjednicu Doma naroda zakazao njegov prvi zamjenik Bakir Izetbegović.   

Prema njegovim riječima, ocijenjeno je da u finišu predizborne kampanje ovako ozbiljne teme imaju politikantski karakter.   

On je konstatovao da na današnju sjednicu, koja je otkazana zbog nedostatka kvoruma, nisu došli čak ni oni delegati koji su potpisali zahtjev za njeno sazivanje, zbog čega je njihova zalaganja unazad pet mjeseci ocijenio kao politikantstvo i predizbornu kampanju opozicije.

Na dnevnom redu otkazane sjednice bili su izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH. Izvještaje o postizanju identičnog teksta za dopune, odnosno izmjene ova dva zakona dostavila je Zajednička komisija oba doma parlamenta BiH. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *