Dječija nedjelja: Podijeli radost, znanje i ljubav /VIDEO/

“Podijeli radost, znanje i ljubav” ovogodišnji je slogan Dječije nedjelje kojim se najmlađima ukazuje na vrijednosti koje treba da poštuju i prenose u međusobnim odnosima. 

Ombudsman za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković čestitatala je djeci početak Međunarodne dječije nedjelje koja se, po tradiciji, obilježava mtokom prve sedmice oktobra mjeseca, a čiji je cilj promovisanje prava djeteta. 

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević je pojasnio smisao postojanja tzv. „dječije stolice“ u Skupštini Grada koja postoji od 2017. Upotreba ove stolice biće formalizovana ove godine, tokom Dječije nedjelje, zajedno sa donosiocima odluka, članovima Skupštine Grada, a biće održana i Dječija skupština. 

Šef Kabineta Gradonačelnika Mladen Arsenović rekao je, na konferenciji za novinare, da je svrha obilježavanja ove značajne nedjelje da se sagledaju položaj djece u našem društvu i poštovanje njihovih prava. 

Dječija skupština je planirana kao završna aktivnost , poslije odjavne konferencije za novinare čiji početak je planiran za 10 časova, u subotu, 08. oktobra. Prethodno će, 06. oktobra, biti održan Dan otvorenih vrataDnevnog centra za djecu koja žive ili rade na ulici ili su u riziku da steknu takav status i Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja“Otaharin“. U Centru će biti pokrenuta „dječija stolica“ i biti osiguran glas djeteta. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *