SNSD: Na lokalne izbore pod sloganom “Okupljanje za Srpsku”

SNSD na lokalne izbore izlazi pod sloganom “Okupljanje za Srpsku”, rekao je danas šef Izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

Rajčević je izjavio da je cilj ove stranke i njenih 200.000 članova snažna, razvijena i stabilna Republika Srpska, te da nema sumnje da će se do njega stići iako su okolnosti otežane.

“Epidemija virusa korona ostavlja ekonomske, zdravstvene i druge posljedice i stavlja naše društvo u depresiju. Uprkos virusu koji ne dozvoljava okupljanje moramo to da učinimo i zato je slogan naše kampanje za lokalne izbore `Okupljanje za Srpsku`”, rekao je Rajčević na Konvenciji SNSD-a u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, to znači okupljanje za sve lokalne zajednice, a fokus je običnom čovjeku i njegovim problemima, te će u okviru kampanje i voditi razgovore sa svakim čovjekom.

Rajčević je istakao da je snaga stranke 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike, koji su mlađi od 40 godina, te 344 kandidata na odborničkim listama, koji su mlađi od 30 godina.

“Sa tim potencijalom ulazimo u ovu izbornu bitku”, rekao je Rajčević i poručio biračima da će druge stranke nuditi razne ciljeve, ali imaju na umu da je SNSD najjača opcija na političkom nebu koja može ispuniti svoja obećanja.

U obraćanju putem onlajn platforme kandidati za načelnike i gradonačelnike su poručili da su proteklom periodu ostvareni značajni rezultati u svim sferama života čiji je cilj da se naprave što bolji uslovi život.

DODIK: NEĆEMO VODITI NEGATIVNU KAMPANjU

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da SNSD neće voditi negativnu kampanju ali da i te kako ima da pokaže šta je ostavio u prethodne četiri godine na lokalnom nivou, posebno u Banjaluci.

On je naglasio da treba biti okupljen oko Republike Srpske radi njenog očuvanja i razvoja, te da je SNSD na tom planu dao ogroman doprinos uz pomoć koalicionih partnera.

“Uspjeli smo da Srpsku očuvamo, stabilizujemo i držimo u stanju da je možemo predati mlađim ljudima. Imamo više od 23 kandidata za načelnike i gradonačelnike mlađe od 40 godina i oko 400 onih koji su mlađi od 30 godina“, rekao je Dodik na konvenciji, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo te stranke.

On je rekao da SNSD drži Srpsku ekonomski stabilnom i tokom pojave virusa korona.

“Neće biti otpuštanja i to je rezultat naše politike. Idemo na pobjedu na izborima u svim lokalnim zajednicama zajedno sa koalicionim partnerima. Neće doći do izdaje naših nacionalnih interesa. Borimo se za naše društvo, za svakog čovjeka i njegovu slobodu. S obrazom izlazimo na izbore, mi smo ti koji su uradili mnogo u Republici”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je njegov životini cilj neupitna i stabilna Srpska koja će pružati šansu mladima, koji će o njoj voditi računa u budućnosti i čuvati njenu slobodu.

Bez SNSD-a Srpska bi bila u opasnosti, istakao je Dodik i dodao da to građani prepoznaju, te da je važno da građani u Banjaluci podrže kandidati SNSD-a kao i širom Srpske.

“Ne priznajem ništa osim pobjede”, poručio je Dodik, koji je Banjaluku naveo kao primjer gdje su riješili mnoge velike probleme i izgradili mnoge objekte za dobrobit svih građana.

On je zahvalio svima koji su do sada davali podršku SNSD-u i jačali ga, jer je to, kako je naglasio, velika snaga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *