Snijeg izazvao brojne probleme u RS i Srbiji /VIDEO/

Prve ozbiljnije snježne padavine napravile su brojne probleme u istočnom dijelu Srpske. Ekipe i danas na terenu, čiste snijeg sa puteva, uklanjaju drveće koje je palo pod težinom snijega i otklanjaju kvarove na elektro-mreži. I u Srbiji putari na ulicama. Najveći problemi su sa elektrosnabdijevanjem. Vlažan i težak snijeg bez struje je ostavio više hiljada potrošača. U Kostolačkoj ulici u Beogradu, zbog pucanja ulične vodovodne cijevi kroz kolovoz je propao dostavni kamion.

Snijeg je na području srebreničke opštine izazvao brojne kvarove na elektro-mreži zbog čega je bez struje ostalo više sela. Neprohodna je većina lokalnih pravaca, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija, internet veze su u prekidu.

Svi putevi prvog prioriteta na području opštine Istočno Novo Sarajevo su očišćeni. Na području opštine Milići ekipe čiste gradske i seoske pravce, ali im rad otežavaju stabla koja su pod teretom snijega pala na puteve. Snijeg je napravio problem i u snabdijevanju strujom.

Na području opštine Sokolac očišćene su sve prioritetne saobraćajnice u gradskom području i lokalni putevi prema seoskim naseljima, tako da nema potreba za uvođenjem stanja elementarne nepogode, kako je sinoć bilo najavljeno, rekao je Srni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica. On je dodao da električne energije nema na potezu Kaljine – Knežice, gdje je mokar snijeg oštetio dalekovod.

Usljed sniježne mećave na planini Maljen zavejano je i zaglavljeno 17 osoba među kojima dvoje maloljetne djece, koji se nalaze u jednoj kolibi, a do kojih se probija ekipa Gorske službe spasavanja, koja im na turno skijama nosi namirnice.

U Srbiji je zbog snijega najteža situacija u Zlatiborskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gdje ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdijevanjem. Teška je situacija u opštini Lučani. Sva dragačevska sela su od preksinoć bez struje.

Zbog situacije sa grijanjem u svim školama na teritoriji Obrenovca nastava je obustavljena. Zbog snježnog nevremena registrovan je veći broj kvarova na distributivnoj mreži širom Srbije, a ministarka rudarstva i energetike očekuje da će svi kvarovi biti riješeni u narednih dan ili dva.

U Kostolačkoj ulici u Beogradu, zbog pucanja ulične vodovodne cijevi kroz kolovoz je propao dostavni kamion. Vozač kamiona, koji je prevozio namirnice za Gerontološki centar, ostao je nepovrijeđen, a za RTS je ispričao da nije ni bio svjestan šta mu se dogodilo.

Ekipe zimskih službi na putevima širom Srbije rade punim kapacitetom. Omogućeno je funkcionisanje gradskog prevoza u Beogradu.

Snijeg koji je počeo da pada tokom vikenda najavljuje dolazak prave zime. Iako je do zvaničnog početka zime ostalo nedjelju i po dana. Možda će vrhunac sljedeće epizode biti u subotu, ali padavina će biti manje, prognoziraju meteorolozi.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *