“Bijeljina-put”: Zimska služba spremno dočekala prvi snijeg /VIDEO/

Na području Bijeljine snijeg je padao više od 30 sati. Zimske službe su na terenu i kako su nam rekli trenutno su svi putevi prohodni. Čišćenje gradskih ulica i trotoara odvija se po prioritetima. Zabilježili smo kakvo je stanje na terenu.

Na području Bijeljine palo je oko 15 centimetara snijega koji je otežao građanima svakodnevne aktivnosti, a iako su saobraćajnice uglavnom prohodne i dalje muku muče pješaci.

U preduzeću “Bijeljina put”  koje održava oko 750 kilometara putne mreže, potvrđeno nam je da su svi magistralni lokalni putevi prohodni.

Visina snježnog pokrivača na području opštine Ugljevik dostigla je 30 centimetara.  Padavine su na području Lopara prouzrokovale velike probleme u snabdijevanju domaćinstava električnom energijom, posebno u ruralnim dijelovima opštine. Problema je juče bilo i kod Čađavice kada se na putu popriječio šleper.

Ove zime održavanje ulica i saobraćajnica u urbanom dijelu grada Bijeljina i naselju Janja obavlja preduzeće “Bijeljina-put”, lokalnih i nekategorisanih puteva “Dis kompani”, a čišćenje i uklanjanje snijega sa trgova i javnih površina obaveza je preduzeća “Komunalac”.

Ekipe komunalnog preduzeća čiste trotoare i prilaze važnijim ustanovama, a na građane se apeluje da se organizuju i očiste snijeg ispred svojih stambenih objekata. Građani koje smo danas zatekli na ulicama, držali su se krilatice – čizma glavu čuva.

Ipak, vremenska prognoza nam ne ide na ruku. Sve ono što ostane neočišćeno, moglo bi zalediti u srijedu kada se očekuje i do -10 stepeni Celzijusovih.

Iz Odjeljenja dodaju da će, zavisno od količine padavina i angažovanosti izvođača, sredstva za zimsko održavanje puteva u budžetu, ako bude potrebno, biti povećana.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *