Snažno nevrijeme napravilo haos u BiH i Hrvatskoj /VIDEO/

Kao da nije dovoljna borba sa virusom korona, pa danas u BiH i regionu saniraju posljedice sinoćnjeg nevremena. Tuzla je zbog poplava i pričinjene štete proglasila stanje prirodne nesreće. Olujno nevrijeme izazvalo je potop u Zagrebu, a prilikom intervencije preminuo je jedan vatrogasac. Četiri automobila oštećena su tokom oluje u Bijeljini kada se drvo srušilo na garaže, posla je bilo i za bijeljinske vatrogasce koji su po jakom nevremenu gasili požar na krovu jedne kuće.

Obistinila su se sinoć upozorenja meteorologa. Snažno olujno nevrijeme zahvatilo je BiH i region, pa danas u mnogim lokalnim zajednicama sabiraju štetu.

Juče u posljepodnevnim časovima Banjaluku je zahvatilo nevrijeme praćeno slabim gradom, zatim jakom kišom i grmljavinskim procesima, a u brojnim naseljima došlo je i do prekida u snabdijevanju električnom energijom. Banjalučki vatrogasci imali su nekoliko manjih intervencija.

Jako nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, obilnom kišom i grmljavinom, nije sinoć zaobišlo ni područje Bijeljine. Obilne padavine otežale su saobraćaj u gradu budući da se na ulicama zadržala ogromna količina vode.

Zahtjevniju intervenciju usljed jakog nevremena imali su sinoć bijeljinski vatrogasci.

Nešto poslije 22 časa intervenisali su na gašenju krova jedne kuće u gradu. Krov kuće gorio je u Puškinovoj 31, a uzrok je moguće dovesti u vezu sa olujnim nevremenom i lošim instalacijama, rečeno je Srni u vatrogasnoj jedinici.

Tokom oluje oštećena su i  četiri automobila kada se drvo srušilo na garaže. Policijskoj upravi Bijeljina je 15 minuta nakon ponoći prijavljeno da je palo drvo na četiri garaže i oštetilo vozila u Ulici Pere Stanića.

Grad, obilna kiša i udari groma nanijeli su štetu poljoprvrednim imanjima i lokalnim putevima na jednoj dijelu opštine Sokolac i izazvali više prekida u elektrosnabdijevanju.

Voda je prodrla u podrume više porodičnih kuća u naselju Ćilimara a lokalna uprava je organizovala mehanizaciju da prekopa dio prilaznog puta prema tom naselju.

Snažna oluja na području Tuzle izazvala je poplave, pa je proglašeno stanje prirodne nesreće. Procjenjuje se da će biti reaktivirana klizišta, jer je situacije veoma složena, a formirana je i komisije za procjenu štete.

Nevrijeme je izazvalo potop u Zagrebu. Jedan vatrogasac preminuo je nakon što mu je pozlilo tokom intervencije prilikom ispumpavanja vode u jednom zagrebačkom stanu.

Ogromna količina vode prekinula je tramvajski saobraćaj, mnogi dijelovi grada su potopljeni, a u vodi su se zaglavili i automobili. Pod vodom su se našli podrumi i garaže, kao i jedan podvožnjak.

Stradala je i dječja bolnica u Klaićevoj.  Još se nije oporavila od one nastale od zemljotresa, a već je nastala nova. Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *