Policija dobro opremljena, a kadar podmlađen /VIDEO/

Građani Bijeljine ali i okolnih opština koje su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina ne moraju da brinu za svoju bezbjednost, poručuju nadležni. Policija je danas dobro opremljena a kadar je podmlađen- stručan i obučen za izazove koji predstoje uz obaveznu saradnju sa građanima. Zaštita imovine i ljudi su najvažniji prioriteti, izjavio je za Tv Arena , Žarko Ćosić načelnik PU Bijeljina.

Održavanje bezbjednosti građana , uvođenje novih uređaja za mjerenje brzine na putevima, podmlađivanje kadra i opremljenost samo su neki od prioriteta u radu službenika policijske uprave Bijeljina. Ipak, dosadašnji rezultati mogu se ocjeniti kao zadovoljavajući, izjavio je gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije “Panorama” na programu TV Arena, načelnik ove PU Žarko Ćosić.

Kako je istakao virus korona uticao je i na rad policijskih organa. Međutim, virus do sada nije ušao među policiju.

Istakao je da je kadar u značajnoj mjeri podmlađen pa se na terenu mogu vidjeti mladi policajci, a za tri godine doći do potpune smjene generacija. On kaže da će oko 280 policijskih službenika od septembra biti raspoređeno na dužnost, a resorno ministarstvo je raspisalo konkurs za još 300 mladih policajaca.

Istakao je da svakodnevno radi na podizanju nivoa bezbjednosti građana. Uskoro će u Bijeljini biti postavljen i sistem video nadzora grada, a u oblasti bezbjednosti saobraćaja  policija ima na raspolaganju tri savremena  radarska sistema i vozilo “presretač”.

O ovim ali i drugim izazovima sa kojima se policija danas suočava opširnije gledajte u emisiji “Panorama” u nedjelju od 20 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *