Smanjen broj krivičnih djela za 11 odsto /VIDEO/

Na području u nadležnosti PU Bijeljina u aprilu broj krivičnih djela opšteg kriminaliteta smanjen je za oko 11 odsto u odnosu na isti mjesec lane. Evidentirano je i deset krivičnih djela privrednog kriminaliteta, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 28.900 maraka, a protivpravno stečena imovinska korist 1.160.000 maraka.

Prema policijskom biltenu za četvrti mjesec ove godine stanje bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina je zadovoljavajuće, kažu u ovoj upravi. Bijeljinska policijska uprava podnijela je u aprilu nadležnim tužilaštvima 63 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 72 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 77 krivičnih djela.

U oblasti privrednog kriminaliteta nadležnom tužilaštvu dostavljena su tri izvještaja protiv deset osumnjičenih lica. U Odjeljenju za privredni kriminalitet kažu da se pet krivičnih djela protiv pet lica odnosi na izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u jednom javnom preduzeću.

Iz MUP-a Srpske danas je potvrđeno da je određen pritvor za sedam od devet lica lišenih slobode u akciji “Sistem 2023”, zbog sumnje za iskorištavanje djece za pornografiju. Podsjećamo, u ovoj akciji slobode su lišena i dva lica na području Policijske uprave Bijeljina.

Govoreći o oblasti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Bijeljina navodi da je evidentirano i otkriveno šest krivičnih djela, a da su nadležnom Tužilaštvu dostavljena četiri izvještaja protiv četiri osumnjičena lica. On dodaje da su među izvršiocima krivičnih djela i četiri maloljetna lica, koja su tokom izvještajnog perioda počinila krivična djela iz oblasti imovinskih delikata.

Nakon tragičnih dogadjaja iz Srbije početkom maja, MUP Srpske je pripremio poseban plan mjera i aktivnosti na prevenciji vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije, a koji, izmedju ostalog, podrazumijeva i prisustvo policijskih službenika u školama širom Republike Srpske

Kada je riječ o bezbjednosti u saobraćaju, policijski izvještaji govore da se na putevima dogodilo 86 saobraćajnih nezgoda. U saobraćaju je smrtno stradalo jedno lice, dok su 23 zadobila lakše, a devet lica teške tjelesne povrede.

Nastavljaju se redovne policijske kontrole saobraćaja pomoću radarskih sistema, kažu u bijeljinskoj Policijskoj upravi.

Ukupan broj prekršaja u oblasti javnog reda i mira smanjen je u aprilu mjesecu za oko 44 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine. Na području u nadležnosti ove uprave evidentiran je jedan ilegalni migrant afroazijskog porijekla.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *