Osnovcima održano predavanje u okviru kampanje “Rastimo sigurno” /VIDEO/

Povodom Međunarodnog dana nestale djece, Policijska uprava Bijeljina realizovala je danas preventivnu kampanju “Rastimo sigurno”. Tim povodom u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” održano je predavanje učenicima drugog razreda ove škole. Na prilagodljiv način policijski službenici su savjetovali djeci kako da se ponašaju kada se kreću sami bez nadzora roditelja, a sve sa ciljem kako bi izbjegli moguće opasnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od 15. do 26. maja provodi kampanju “Rastimo sigurno” čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o potrebi zaštite djece prilikom odlaska u školu i povratka kući. U okviru ove preventivne kampanje, policijski službenici PU Bijeljina učenicima drugog razreda u osnovnim školama kroz edukativna predavanja skreću pažnju na bezbjedno kretanje od kuće do škole, kao i na druge savjete za bezbjednije snalaženje u okolini.

Tokom ove kampanje ukazuje se i na protokole o postupanju u slučaju sumnje na otmicu ili nestanak djeteta.

Na značaj ovakvih predavanja za učenike nižih razreda osnovnih škola ukazuju i školski psiholozi.

Ovom prilikom, učenicima su podijeljeni promotivni flajeri i slikovnice koje su imali priliku da oboje tokom predavanja, kako bi lakše zapamtili važne savjete iz oblasti bezbjednosti. Za potrebe kampanje “Rastimo sigurno” izrađena su i dva promotivna videa.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *