“Situacija je zabrinjavajuća i vrijeme je da je shvatimo veoma ozbiljno” /VIDEO/

Ponovo novi rekord kada su u pitanju novozaraženi u protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini. Najmanje 621 novi slučaj zaraze koronavirusom, a preminulo je osam osoba, šest u Federaciji i dvoje u Republici Srpskoj.

U RS je oboren rekord novozaraženih u 24 sata. Tako je registrovano 242-oje novozaraženih novim virusom korona. Prijavljena su i dva smrtna slučaja- Riječ je o muškarcima starije i srednje dobi iz Šipova i Petrova. U čak devet opština registrovan je dvocifren broj novozaraženih.

Najviše zaraženih lica danas je iz Banjaluke, njih 43, zatim sa Pala 23, dok je iz Istočnog Novog Sarajeva 20 pozitivnih lica, dok je u Bijeljini evidentirano 15 osoba  kod kojih je potvrđen virus korona. Situacija je zabrinjavajuća i vrijeme je da je shvatimo veoma ozbiljno, poručili su iz Instituta za javno zdravstvo.

Da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u RS, pokazuju i podaci da je samo u posljednjih deset dana registrovano 1448 slučajeva, a to je 13 odsto od ukupnog broja slučajeva od početka epidemije.

Zeljković je najavio da će Institut danas uputiti lokalnim zajednicama dopis sa potrebnim preporukama, te istakao da svaki krizni štab u Srpskoj, u skladu sa potrebom, može uvesti oštrije mjere od propisanih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.