Širom Srpske dočekana pravoslavna Nova godina /VIDEO/

Širom Republike Srpske sinoć je dočekana Nova godina po Julijanskom kalendaru. Osim Srpske, slavile su i Ruska, Gruzijska, Ukrajinska i Jermenska pravoslavna crkva, kao i Sveta Gora. Građani Bijeljine su pravoslavnu Novu godinu dočekali uz koncert “OK benda” na gradskom trgu.

Širom Republike Srpske sinoć su organizovana slavlja na otvorenom povodom dočeka pravoslavne Nove godine, a u mnogim gradovima okupljene su zabavljali poznati muzičari. Građani Bijeljine koji su uprkos hladnoći, sinoć odlučili da proslave dolazak nove godine na gradskom  trgu mogli su da uživaju u muzici grupe OK bend.  Muzički program je počeo u 21 i 30.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čestitao je svim građanima uz iskrene želje da nova 2022. godina bude ispunjena srećom, uspjehom, a prije svega zdravljem. – Uz nadu da ćemo zajedničkim naporima pobijediti u borbi protiv epidemije i vratiti se normalnom načinu života, poručio je gradonačelnik Bijeljine. Osim na gradskom trgu veselo je bilo i u bijeljinskim restoranima.

Banjalučani su pravoslavnu Novu godinu dočekali uz Danicu Crnogorčević u porti Hrama Hrista Spasitelja. Nastupali su i Pavlina Radovanović sa Kosova i Metohije, Ansambl narodnih igara i pjesama , Kulturno-umjetničko društvo “Pelagić”, hor “Jedinstvo” i grupa “Dar”.

Svečani doček pravoslavne Nove godine u Trebinju upriličen je na Trgu slobode gdje je nastupao Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” i pjevač Igor Vukojević.  Pjevač Dejan Matić sinoć je zabavljao građane u Istočnom Novom Sarajevu na Trgu republike Srbije.  Dobojlije su novogodišnju noć u Parku narodnih heroja u Doboju dočekale uz orkestar Perice Jaćimovića i Snježanu Đurišić. Prvog januara po starom kalendaru, a 14. po novom, praznuje se Mali Božić i Srpska Nova godina.U Republici Srpskoj danas je neradni dan.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.