Srpska Nova godina u Beogradu dočekana uz vatromet /VIDEO/

Građani širom Srbije dočekali su Novu 2022. godinu po julijanskom kalendaru. Zbog pogoršane epidemijske situacije nije bilo organizovanog dočeka na javnim mjestima, pa su i koncerti na mnogim trgovima otkazani.

Vatrometom sa Kule Beograd tačno u ponoć obilježen je početak Nove godine po Julijanskom kalendaru. Uz lasersku i zvučnu projekciju sa Kule Beograd, bio je i jedini organizovani vatromet u prestonici.

Iako je, uz obavezu poštovanja epidemijskih mjera, doček organizovan u restoranima i hotelima širom Srbije, mnogi su i ove godine odlučili da Srpsku novu godinu, ili Mali Božić, dočekaju u svom domu, u krugu porodice. Uprkos tome što su mnogi sinoćnji događaji otkazani, boemska četvrt u Beogradu- Skadarlija „gorila“ je od dobre atmosfere.

Doček pravoslavne Nove godine na glavnom gradskom trgu u Sjevernoj Mitrovici proticao je uz zvuk truba, a u jednom trenutku čula se i pjevala himna Srbije “Bože pravde”. Na početku dočeka duž šetališta je razvijena srpska trobojka duga 250 metara.

Tradicionalni svjetlosni performans u organizaciji Srpske pravoslavne crkve kod Hrama Svetog Save izostao je i ove godine, ali ne i ponoćna liturgija i moleban za početak Pravoslavne nove godine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.