SIPA privela direktora “Bosnalijeka”; Akcija “Kodeks”: Hapšenja zbog droge /VIDEO/

Agencija za istrage i zaštitu BiH danas hapsi i vrši pretrese u više gradova u BiH u okviru istrage za koruptivna krivična djela u višemilionskom iznosu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. Policija je hapsila i u Banjaluci. U ovom slučaju zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. U akciji “Kodeks” oduzeto je više od dva kilograma droge i uhapšeno devet osoba.

Direktor kompanije Bosnalijek Nedim Uzunović priveden je danas u prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH. Prethodno je SIPA pretresla Uzunovićevu porodičnu kuću. Pretres je obavljen po nalogu Suda i Tužilaštva BiH. Zbog sumnje na organizovani kriminal, pranje novca i zloupotrebu položaja pripadnici Agencije za istrage i zaštutu u okviru akcije kodnog naziva “Trik” izvršili su pretrese na sedam lokacija u Sarajevu i Konjicu.

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u nekoliko gradova realizuje se policijska akcija u predmetu ”Bosnalijek“.Akcija se izvodi po nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u okviru opsežne istrage krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotrebe položaja i finansijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Pretresi i hapšenja danas i u Banjaluci. Akcija usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.U policijskoj akciji „Kodeks“ policija je u pretresima oduzela više od dva kilograma različitih droga, potvrđeno je u PU Banjaka. Portparol ove uprave rekla je da je uhapšeno devet osoba zbog neovlaštene proizvodnja i prometa opojnih droga, dok se za još jednom osobom traga. Izvršeni su pretresi na 14 lokacija na području Grada Banjaluka.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Okružnog suda Banjaluka.

Nezvanično, u akciji Kodeks uhapšeni su Milorad Vuković, zvani Luis, Darko Jarić, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević. Akcijom je obuhvaćen i Luka Brković, ali on se trenutno nalazi u inostranstvu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.