Sindikat traži veće plate zbog inflacije i poskupljenja /VIDEO/

Idemo u susret Međunarodnom prazniku rada, kada se po običaju najviše priča o radničkim pravima. Sindikat traži veće plate zbog inflacije i poskupljenja. Predata i inicijativa za pokretanje interpelacije u NSRS o vraćanju prava na posebno iskazivanje naknada za topli obrok i regres. Ko je od sindikalaca bliže da se izbori za radnička prava?

Predstavnici pet sindikata predali su u Narodnu skupštinu Republike Srpske inicijativu za pokretanje interpelacije o tome da zaposlenima u javnom sektoru bude vraćeno zakonsko pravo na topli obrok i regres.

Iza ovog poteza stoje Sindikat uprave Republike Srpske, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, te Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srpske.

Ujedinjena Srpska podržaće interpelaciju u vezi s vraćanjem prava na posebno iskazivanje naknada za topli obrok i regres, izjavio je danas predsjednik stranke Nenad Stevandić. Skupština će razmatrati vraćanje prava na topli obrok i regres, poručuje premijer Srpske.

Višković je danas razgovarao sa delegacijom Saveza sindikata Srpske. Ranka Mišić kaže da Savezu sindikata ne smeta posao strukovnih sindikata koji je dobar za radnike. Istakla je da je nepohodno povećati radnička primanja u Srpskoj jer je “inflacija galopirajuća, a radnici se bore za egzistenciju”.

Svako povećanje primanja ima smisla, Sindkat ne odustaje ni od zahtjeva za povećanje toplog obroka, zaključila je na ovom satanku Ranka Mišić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.