Nastavljena previranja u sindikatu RiTE Ugljevik /VIDEO/

U istom terminu danas održane su dvije pres konferencije za medije iz preduzeća RITE Ugljevik. Dok jedni govore za izbore u sindikalnoj organizaciji da su neregularni, drugi tvrde da je sve urađeno po zakonskim propisima. Novi predsjednik sindikata u RITE Ugljevik je Boban Benović, koji je mandat preuzeo od doskorašnjeg predsjednika, Zorana Mićanovića.

U centru za kulturu Semberija, danas je održana vanredna sjednica sindikata udruženih radnika energetike povodom nedavno održanih sindikalnih izbora u preduzeću RITE Ugljevik. Na sastanku je donešeno 7 tačaka, a situaciju u rite Ugljevik, predsjednik sindikata udruženih radnika energetike Slobodan Ostojić nazvao je izuzetno delikatnom.

Na sjednici je jednoglasno doneseno sedam bitnih zaključaka. Željko Tepavčević, predsjednik sindikalne organizacije RITE Gacko, predstavio ih je javnosti.

Na dvije pres konferencije održane u istom terminu, čuli smo dvije istine. Javnost je zaintrigirala informacija da su navodno obijene prostorije sindikalne organizacije RITE Ugljevik. Oni koji su na strani doskorašnjih čelnika ove organizacije imali su sljedeći komentar:

Sa druge strane stižu oprečna mišljenja po pitanju slučaja navodnog obijanja.

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana, doskorašnji predsjednik sindikalne organizacije RITE Ugljevik, Zoran Mićanović, upravu preduzeća optužio je da opstruiše rad sindikata i da razne neregularnosti prikrivaju od očiju javnosti.

Novo rukovodstvo imalo je odgovor na takve izjave, iznijeli su podatke da sve svoje tvrdnje mogu da potkrijepe materijalnim dokazima o regularnom radu. Novo rukovodstvo tvrdi da su doskorašnji čelnici sindikalne organizacije sklopili određene ugovore sa dobavljačima koji mogu naštetiti poslovanju RITE Ugljevik.

Sa druge strane, dok novo rukovodstvo tvrdi da su ispoštovali sve procedure, stari čelnici stoje pri stavu da je ovo, do sada najveći napad na slobodu radnika i rad neke sindikalne organizacije. Teško pomirljive istine sa dvije strane stvorile su čudne okolnosti za nastavak rada i rite Ugljevik, ali i sindikalne organizacije.

Kako se moglo čuti danas sa jedne strane, u narednom periodu, vjerovatno će u slučaj izbora u sindikalnoj organizaciji biti uključeni i nadležni organi, a vrijeme će pokazati koje su se nove stavke ovog problema prikazale i isplivale na površinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.