Šeranić: Vakcinacija buster dozom na bazi naučnih saznanja /VIDEO/

Prema posljednjem presjeku u RS je registrovano još 439 nvoozaraženih kovidom-19 i sedam smrtnih slučajeva. U ovom talasu koronavirus pokazuje da niko nije pošteđen, pa ni djeca i bebe. na Institutu za majku i dijete četvoro djece je na respiratoru. Istovremeno, u Srbiji traje i antivakserska kampanja. Protesti, uvrede i prijetnje upućene su članovima kriznog štaba.

U RS je u posljednja 24 sata testirano 956 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 439 osoba dok je sedam pacijenata preminulo od posljedica zaraze. U Bijeljini je još 51 osoba pozitivna na kovid-19, a prijavljen je i jedan smrtni slučaj. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 601. Na respiratoru su 63 osobe.

U Srpskoj je počela vakcinacija buster dozom, a fokus je stavljen na najugroženije kategorije stanovništva. ministar zdravlja RS je apelovao na građane da se vakcinišu, jer će tako cirkulacija virusa biti ograničenija i razvoj mutacija biti manji.

Četvoro djece koja se nalaze na vještačkoj ventilaciji na Institutu za majku i dete i dalje je u dosta lošem stanju. Napominje da je u ovom talasu koronavirusa dvostruko veći broj pregleda djece koja imaju simptome kovida 19.

Zlo, ustašo, mengele- to su uvrede i prijetnje koje su epidemiologu Predragu Konu dovikivali antivakseri okupljeni ispred njegove zgrade. Okupljeni su bili i ispred zgarde doktora Branislava Tiodorovića. Član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je za TV Prva da nije uplašen, ali da je zabrinut.

Uporedo s prijetnjama kriznom štabu došlo je i do napada na medicinskog tehničara, zato što pacijent nije htio da stavi masku. Zamjenik gradonačelnika Beograda smatra da ovakav slučaj pokazuje da država treba više da se bavi kampanjom protiv epidemioloških mjera i dezinformacija.

Nacionalni stručni komitet za imunizaciju doneo je preporuku da se treća doza vakcine prima pet mjeseci poslije revakcine. Preporuku Nacionalnog stručnog komiteta za imunizaciju treba da usvoje regulatorna tijela od Ministarstva zdravlja preko Vlade do Kriznog štaba.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.