Šeranić: Razmatra se uvođenje kovid propusnica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je Srni da resorno ministarstvo i Institut za javno zdravstvo, kao mjeru prevencije širenja virusa korona, razmatraju i uvođenje kovid propusnica s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

“Sve mjere prvenstveno donosimo zbog ograničavanja samog rizika od virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva. Sjesni smo da mnoge mjere u prethodnom periodu nisu bile popularne, ali se moraju donositi kako bismo očuvali zdravlje stanovništva i funkcionisanje zdravstvenog sistema”, rekao je Šeranić.

On je naglasio da će eventuala odluka o uvođenju kovid propusnica, kao i svih drugih protivepidemijskih mjera, biti donesena u okviru Republičkog štaba za vanredne situacije, a na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Siguran sam da će građani razumjeti dobru namjeru donošenja ovakve vrste odluke koja je, prije svega, usmjerena na to da što više stabilizujemo situaciju kada je u pitanju kontrola virusa korona u Republici Srpskoj”, rekao je Šeranić.

On kaže da se kroz mjere koje se odnose, prije svega, na promociju vakcinacije, prave prepreke za širenje virus i stvara sigurno okruženje u Republici Srpskoj.

U fokusu svih ovih mjera, kaže Šeranić, treba da bude poruka da su vakcine dokazano bezbjedne i efikasne i da je vakcinacija jedini odgovor na pitanje kada će se pandemija okončati.

“Iz tog razloga donosimo ovakvu vrstu mjera, kako bismo promovisali sve ono što je potrebno da idemo u pravcu okončanja epidemije. U tome trebamo učestvovati svi zajedno i ne smijemo dozvoliti da se interpretiraju poražavajuće poruke, a to je da vakcina nije dobra u borbi protiv virusa korona”, rekao je Šeranić.

On ističe da je vakcina najbolje oružje kada je riječ o kontroli pandemije u Republici Srpskoj.

Šeranić je pozvao sve građane Republike Srpske da iskoriste mogućnost vakcinacije i trećom dozom vakcine protiv virusa korona.

“Domovi zdravlja moraju da se više angažuju kako bi svaki građanin u Republici Srpskoj dobio adekvatnu informaciju i vakcinu koju želi”, zaključio je Šeranić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *