Šeranić: Prvom dozom vakcinisano oko 259.000 građana /VIDEO/

Dvoje preminulih i 40 novozaraženih, podaci su o virusu korona u Srpskoj u posljednja 24 časa. Brojke upozoravaju da građani ne treba da oklijevaju sa vakcinacijom . Podaci o broju novopotvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u prethodna dva dana, nisu zadovoljavajući, ali među novim slučajevima nema vakcinisanih, istakao je u izjavi RTRS-u ministar Alen Šeranić. Pozvao je građane da se odazovu vakcinaciji.

U Bosnu i Hercegovinu je do sada stiglo 2.782.160 doza vakcina protiv koronavirusa, saopšteno je putem zvaničnog “Tviter” naloga Savjeta ministara. Proces masovne imunizacije protiv kovida 19 nastavljen je širom Srpske. Na vakcinalnom punktu na Banjalučkom velesajmu juče su vakcinisane 904 osoba. Iz “Doma zdravlja” su istakli da je, od 904 ukupno vakcinisanih, prvom dozom “Fajzera” vakcinisano 581 osoba, a “Astra Zenekom” dvije osobe. Prema dosadašnjim podacima interesovanje za vakcine podijeljeno je prema dobnim skupinama.

Četvrti talas koronavirusa u Srbiji se polako zahuktava i u bolnicama je sve više ljudi sa teškom kliničkom slikom. Hospitalizovano je oko 800 pacijenata. Najčešće je riječ o nevakcinisanim osobama koji se vraćaju sa ljetovanja ili su bili na većim okupljanjima poput svadbi ili noćnog provoda, kaže za RTS državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Beograđani nemaju jedinstven stav oko toga da li bi trebalo uvesti tzv. kovid propusnice – potvrde o vakcinaciji, preležanom virusu ili negativnom testu, kao uslov za odlazak u restorane, kafiće, tržne centre.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Crne Gore Marija Božović, povodom Međunaordnog dana mladih, pozvala na vakcinaciju protiv korona virusa.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija u Crnoj Gori tokom juna i jula donijela je više od 2.000 rješenja o samoizolaciji, od kojih se više od 200 odnosilo na korona pozitivne turiste i njihove kontakte.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *