Bijeljina: Nakon dužeg vremena, u kovid bolnici hospitalizovan pacijent /VIDEO/

Iz kriznog štaba bijeljinske bolnice upozorili su danas da se epidemiološka situacija pogoršava. Nakon mjesec i po dana, bez prijema kovid pacijenata, danas je u bolnicu sveti vračevi primljen prvi slučaj. Zadnjeg kovid pacijenta imali su 26.juna.

U Bijeljini je od juče registrovano devet novih slučajeva virusa korona, a nakon mjesec i po dana bez hospitalizacije pacijenata oboljelih od kovida, danas je u bijeljinsku bolnicu primljen prvi pacijent u ovom, sada je već izvjesno, novom talasu koji je pred nama.

Jun i jul su u Bijeljini protekli tek sa sporadičnim slučajevima zaraze, međutim, od 10. avgusta brojevi su ponovo počeli da rastu. Putovanja i sezona godišnjih odmora su učinili svoje.

U kom obimu će nas pogoditi novi talas i kakva su predviđanja – ljekari izražavaju optimizam da će biti blaži od prethodnog i da još nije kasno da građani koji se nisu vakcinisali, to učine na vrijeme.

Bolnica Sveti Vračevi  spremno dočekuje novi talas korona virusa.Prethodni period rukovodstvo je  iskoristilo za unaprijeđenje nedostataka koji su postojali, a to se prvenstveno odnosi na snadbijevanje kiseonikom. Izvršena je i adaptacija kovid bolnice 1, u kojoj sada ima 40 novih mjesta sa kiseoničkim priključcima koji mogu da podrže visoke protoke.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *