Sava se izlila na poljoprivredno zemljište u mjestu Novi

Rijeka Sava se u Semberiji dijelom izlila na poljoprivredno zemljište u mjestu Novi i za sada nema ugroženih stambenih objekata, saopšteno je iz bijeljinske Civilne zaštite.

Vodostaj Save na vodomjernoj stanici Jamena jutros u 7.00 časova bio je 999 centimetara i u porastu je za 112 centimetara u odnosu na juče.

Redovna odbrana od poplava uvedena je kada je vodostaj Save na vodomjernoj stanica Jamena dostigao kotu od 970 centimetara, a na mjernoj letvi u Rači vodostaj Save je 650 centimetara.

Rijeka Drina povukla se u korito, navodi se u današnjem izvještaju o stanju vodotoka u Bijeljini.

Vodostaj Drine na vodomjernoj stanici Radalj jutros je bio 352 centimetara i u opadanju je za 153 centimetra u odnosu na juče, a protok Drine na Hidrocentrali Zvornik je 1.320 metara kubnih u sekundi.

Vodostaj rijeke Janje je u opadanju, dok je vodostaj manjih vodotoka Gnjice i Lukavca u blagom porastu, ali su rijeke još u svojim koritima i u granicama normale.

Gradski Odsjek za civilnu zaštitu nastavlja sa konstantnim praćenjem i obilaskom područja uz riječne vodotoke i po potrebi će preduzimati i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

(Srna/foto: arhiv)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *