Vodostaj Save u blagom porastu, a Drine u opadanju

U Republici Srpskoj nivo rijeke Drine je u opadanju, dok Sava bilježi blagi rast, za par centimetara, što je ispod ili na koti redovne odbrane od poplava, rekao je Srni načelnik Operativno-komunikacijskog centra Republičke uprave civilne zaštite Dragiša Tešanović.

Tešanović je istakao da je nivo ostalih rijeka u opadanju.

Prema njegovim riječima, pripadnici civilne zaštite nastavljaju sa praćenjem i obilaskom područja uz vodotoke i po potrebi će preduzimati i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

On je naglasio da su u stalnom kontaktu sa Hidroelektranom Mratinje – Piva, gdje je stanje stabilo i nema velikog dotoka vode u akumulacijsko jezero i Drina ne predstavlja nikakvu opasnost.

Tešanović je istakao da je Republička uprava civilne zaštite na raspolaganje stanovništvu stavila sva materijalno-tehnička sredstva, od isusivača do pumpi.

On je rekao da su Oružane snage primile zahtjev Republičke uprave civilne zaštite za pomoć pri sanaciji mosta na rijeci Lim u naselju Mrsovo, koji je usljed udara drveta srušen i da bi danas trebali da razmotre mogućnost za postavljanje pontonskog mosta.

“Oni bi danas trebali da izađu na teren i da vide šta mogu da urade na tom dijelu”, dodao je Tešanović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *