Šarović najavio veliko pospremanje

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavio je veliko spremanje u opštinskim i gradskim odborima, te poručio da politika stranke mora da se poštuje.

Šarović je naveo da će veliko pospremanje uslijediti s ciljem kadrovske konsolidacije i jačanja stranačke infrastrukture.

On je nakon današnje sjednice Glavnog odbora SDS-a istakao da je SDS demokratska stranka i da ne misle svi istim glasom, ali da svako mora da poštuje red i politika stranke.

Na pitanje da li je na sjednici bilo riječi o nezadovoljstvu poslanika ove stranke Davora Šešića sa stanjem u SDS-u, Šarović je novinarima u Banjaluci odgovorio da to nije stvar za društvene mreže, nije za objave, “Fejsbuk” stranice već za razgovore unutar stranke.

Šarović smatra da je velika šteta što nakon 25 godina od završetka rata “vaskrsava” visoki predstavnik, ističući da BiH sa OHR-om ne može mnogo naprijed.

On je naveo i da je SDS opredijeljen na očuvanje stečene autonomije Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma, te jačanje njene stabilnosti i održivosti.

Šarović je istakao da je Glavni odbor izrazio najdublju zahvalnost zdravstvenim radnicima za trud i doprinos u spasavanju građana Srpske od virusa korona, ali da je zaključeno da je odgovor i Srpske i BiH na pandemiju “bio neodgovarajući”.

Predsjednik Glavnog odbora Milan Milićević najavio je da će u narednom periodu organizovati nekoliko tematskih sjednica, dok je zamjenik predsjednika SDS-a Rado Savić rekao da je ova stranka danas pokazala jedinstvo i da je na dobrom putu konsdolidacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *