Šarović: Dejtonski sporazum nema alternativu /VIDEO/

Govoreći o prevazilaženju krize u BiH, lideri SDS-a i PDP-a naglasili su da se legitimni zahtjevi Republike Srpske trebaju rješavati kroz dijalog, u kojem bi učestvovala i opozicija, ali i politički partneri iz Federacije.

Umjesto sukoba, kažu, ključne teme u BiH trebalo bi da budu evropski put i inicijativa “Otvoreni Balkan”. Niko nema pravo da se poigrava sa Dejtonom, on je neupitan sa jasnom pozicijom Republike Srpske, poručili su opozicioni lideri nakon sastanka sa Eskobarom.

Šarović i Borenović poručuju da neće slijediti avanturističku politiku Milorada Dodika koja, kako tvrde, može proizvesti ozbiljnu štetu po interese Republike Srpske.

Još juče, srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik naveo je da se Šarović pokušava izvući iz situacije u kojoj se našao, nakon što je Eskobar za njega rekao da je dio onih ljudi koji razbijaju srpsko jedinstvo na odbrani Republike Srpske.

Nakon razgovora sa Eskobarom ključna poruka Milorada Dodika bila je da Srpska neće odustati od vraćanja nadležnosti i da će sve biti završeno u roku od šest mjeseci.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *