Nakon poplava, novi problemi: Aktivirala se klizišta /VIDEO/

Ekipe Civilne zaštite, komunalnih preduzeća i privrednih subjekata uredjuju danas korito rijeke Željeznice i uklanjaju posljedice poplava na cijelom području opština Trnovo i Istočna Ilidža.

Nakon poplava u opštini Trnovo su se pokrenula velika klizišta, rekao je načelnik te opštine. Formirane su tri opštinske komisije koje će procjenjivati štetu nastalu usljed poplava. Stanje prirodne nesreće ostaje na snazi do daljeg, osnovna škola još uvijek ne radi, a srednjoškolci ne idu na nastavu jer je rizik vozariti magistralnim putem koji je oštećen, kaže Dragomir Gagović.

On je rekao da je i na imanju jednog mješatanina na brdu Vrbovnik pokrenuto klizište zbog kojeg će mu se dvije štale srušiti.

Klizište je oštetilo i regionalni put Triangle – Jahorina, putnička vozila se propuštaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom za vozila do 3,5 tona. Radovi na sanaciji klizišta traju od sinoć.

Rijeka Bijela odnijela je put na području opštine Jablanica. Vodostaji na području Jablanice su u padu, ali problem predstavljaju odroni na putevima.Mašine su na terenu .

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *