Sajam “Tražena zanimanja za siguran posao” 15. novembra

Područna privredna komora Bijeljina organizovaće 15. novembra u ovom gradu sajam i promociju deficitarnih zanimanja pod nazivom “Tražena zanimanja za siguran posao”.

Jednodnevni sajam omogućiće da srednjoškolski centri regije prezentuju javnosti i privrednim društvima način rada i funkcionisanja praktične nastave, konkurentnost na tržištu rada nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i način na koji su povezani s poslodavcima kao i stvaranju novih kontakta sa predstavnicima privrednih društava.

U okviru projekata Područna privredna komora Bijeljina dodjeljuje neophodna sredstva za izvođenje praktične nastave u 13 srednjih škola sa područja svog djelovanja, od Vlasenice, Milića, Šekovića, Srebrenice, Bratunca, Osmaka, Zvornika, Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

To je druga godina zaredom kako se sprovodi projekat direktne pomoći srednjoškolskim centrima, sredstvima neophodnim za izvođenje kabinetske nastave, sa ciljem što bolje afirmacije traženih, stručnih zanimanja i kavalitetnijim uslovima za izvođenje praktične nastave za deficitarna zanimanja.

Iz Područne privredne komore su naveli da je nedostatak radne snage jedan od ključnih izazova sa kojima se privreda suočava, koji je posljedica trenda iseljavanja stanovništva, loše demografske slike koja se odražava kroz negativan prirodni priraštaj, ali i neadekvatan obrazovni sistem, prije svega u oblasti stručnih zanimanja.

Sajam je dio projekta “Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja”, a biće održan u hotelu “Drina” u Bijeljini, sa početkom u 11.00 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *