Rudo: Srušio se most u Mrsovu; U regionu zbrajaju štetu od poplava /VIDEO/

Oko 20 kuća i 50 stanovnika sela Polinje odsječeno je od opštine Rudo, jer je voda potkopala lijevu kulu mosta za naselje Mrsovo, koji je neupotrebljiv za saobraćaj.

Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i osposobljavaju alternativne puteve kako bi moglo da se dopre do stanovnika Polinja. Most za naselje Mrsovo neće moći da se popravi dok ne opadne vodostaj Lima.

Nivoi reka u Srbiji su u opadanju, a sada slijedi procjena štete. Ronioci pretražuju rijeku Rašku u cilju pronalaska druge nestale osobe u poplavama koje su pogodile Novi Pazar. Nadležne službe su na terenu i prate situaciju.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju obilaze poplavljena područja kako bi se uvjerili u situaciju na terenu i na koji način Kancelarija može da pomogne.

Nevrijeme ovih dana napravilo je probleme i na sjeveru Crne Gore. U toku su intenzivni radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu između Berana i Rožaja. Za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom vremenskim nepogodama i poplavama, određeno je 150 pripadnika Vojske Crne Gore.

Novo pogoršanje vremenskih prilika onemogućilo je nastavak potrage na moru za dječakom koji je nestao u talasima na hercegnovskom šetalištu u utorak uveče.

Stigla je prava zima i u Hrvatsku. Snijeg je zabijelio Dalmaciju, a zbog jake bure na snazi je crveni meteoalarm.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *