RSS: “Zelene beretke” popunjavaju redove, dok evropski “prijatelji” ćute

Postrojavanje “zelenih beretki” takozvane Armije BiH, koje je organizovano u sedam opština i gradova Federacije BiH /FBiH/, vjerovatno će ostati nezapaženo od međunarodne zajednice i predstavnika EU, ali Srbi će istrajati da dobiju odgovor – da li je provokacija muslimanskih jedinica samo logičan slijed nedavne izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da “ovo još nije Bosna za koju su se muslimani borili”, saopšteno je iz Republičke stranke Srpske

Iz RSS navode da je javnost u Republici Srpskoj zgrožena jučerašnjom mobilizacijom nekoliko hiljada muslimana u ratnim uniformama i da je cijela ta predstava u FBiH podsjetila na prijeratno vrijeme, kada su se na isti način okupljali u formi teritorijalne odbrane.

Predsjednik Savjeta za bezbjednost i boračko-invalidsku zaštitu RSS-a Branislav Šušljik podsjetio je da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović bez ikakvih osnova iznosi teorije o nekom planu u kojem je zapisano da će Bošnjaci kao narod nestati, a nakon toga se događa postrojavanje zelenih beretki i spremanje djece, koja nisu ni zapamtila rat, da umjesto civilizacijskih vrijednosti šire mržnju, laži i strah.

“Dok se u njihovim glavama, možda, kroje planovi za novi sukob, mi ih podsjećamo da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, te da bi bilo bolje da svoje ratnohuškačke namjere ostave po strani i izađu iz društvenog vakuuma u koji su ih satjerale njihove duhovno-političke vođe”, poručio je Šušljik.

Prema mišljenju Šušljika i drugih članova RSS koji su učestvovali u odbrani Republike Srpske, muslimansko postrojavanje u Bihaću, Mostaru, Tuzli, Sarajevu, Goraždu, Zenici i Bugojnu povodom 30 godina od osnivanja takozvane Armije BiH nastavak je kontinuiranih ekscesa na koje stranci uvježbano žmire.

“Utakmica Premijer lige BiH biva prekinuta da bi igrači iftarili? I onda se u FBiH pitaju zbog čega navijamo za Srbiju, a ne za BiH. Zamislite da Srbi prekinu utakmicu i posluže božićnu pečenicu na terenu. Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić ne dozvoljava Srbima u Oružanim snagama BiH da nose brade u periodu od 40 dana kada im premine neko od najbližih, dok s druge strane nema ništa protiv muslimanske hadžijske brade. I sa ovakvim porukama treba da gradimo suživot i normalne odnose?”, upitao je Šušljik.

Iz Savjeta za bezbjednost i boračko-invalidsku zaštitu RSS-a naglašavaju da u narednim danima, umjesto gotovo čaplinovske groteske koja stiže iz FBiH “da je Armija BiH oružana sila nastala od nenaoružanog naroda”, očekuju da nadležne institucije osude ovu, još jednu u nizu, opasnu bošnjačku retoriku.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *