RSS: Više od 230 dokumenata ukazuje na krivicu Mahmuljina /VIDEO/

Odbor za boračka pitanja Republičke stranke Srpske /RSS/ danas je u Bijeljini održao konferenciju za novinare povodom odluke Apelacionog vijeća Suda BiH da ukine prvostepenu presudu komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu na kojoj su iznijeli dio autentičke arhivske dokumentacije koja ukazuje na počinjene zločine nad Srbima.

Članovi Odbora za boračka pitanja Republičke stranke Srpske izrazili su danas nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH. Dok Srbe osuđuju na hiljade godina zatvora, Hrvatima i Bošnjacima se kako su rekli sudi samo sporadično.

Članovi Odbora za boračka pitanja ove stranke, danas su na konferenciji za medije iznijeli dio autentične arhivske dokumentacije koja ukazuje na zločine počinjene nad zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti od Trećeg korpusa i odreda `El mudžahid` na području Vozuće i Zavidovića.

Odbor za boračka pitanja ove stranke pokazao je danas 232 zvanična dokumenta Trećeg korpusa takozvane Armije BiH o planiranoj i sprovedenoj akciji na prostoru Vozuće 1995. godine.

Nenad Jovanović, čiji je otac poginuo na području Vozuće pokazao je prijedlog Sakiba Mahmuljina za priznanja i stimulativne mjere nakon izvedene akcije „Farz“ 1995. godine.

Podsjetimo, Apelaciono vijeće Suda BiH poništilo je prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora jer nije spriječio zločine koje su počinili pripadnici Odreda “El mudžahid” na području Vozuće i Zavidovića

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *