Raspušta se regionalni karantin u Domu učenika /VIDEO/

U Bijeljini je u skladu sa preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije počelo otpuštanje pacijenata koji su pozitivni na virus korona a koji su se nalazili u Domu učenika. U zavisnosti od njihovog zdravstvenog stanja oni će biti upućenu u kućnu izolaciju u narednih 14 dana ili na dalje liječenje. Inspekcija će kao i do sada izdavati rješenja o kućnoj izolaciji a  kontrolu sprovođenja ove mjere vršiće komunalna policija.

Nakon što je Republički štab za vanredne situacije donio odluku da  od 1.jula prestaju sa radom  objekti  za izolaciju karantinskog tipa u Republici Srpskoj, bijeljinski Dom zdravlja koji vrši nadzor nad “Domom učenika” počeo je aktivnosti na pražnjenju ovog objekta koji je služio za smještaj lica pozitivnih na Kovid 19.

Nakon izvršenih ljekarskih pregleda nadležni su počeli sa otpuštanjem pacijenata na  dalje liječenje koje će zavisiti od njihovog trenutnog zdravstvenog stanja.

On navodi da je jutros u karantinu u Bijeljini bilo 58 osoba od kojih je 32 sa područja Zvornika, šest sa područja Milića, sa područja Vlasenice sedam, sa područja Bratunca sedam, sa područja Srebrenice jedan i tri sa područja Ugljevika.  Na području Bijeljine trenutno je 11 pozitivnih osoba na COVID19.

Za lica koja ulaze u BiH procedura je i dalje ista.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *