Radončić predložio Ćuluma za novog direktora Sipe

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) umjesto Perice Stanića.

Radončić je objasnio da je u ponedjeljak stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora Sipe bude izabran Perica Stanić.

– Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma. On je sada u proceduri za novog direktora Sipe – izjavio je Radončić za portal Klix. Ovaj portal navodi da bi se potvrda Ćuluma za direktora Sipe mogla naći već na narednoj sjednici Savjeta ministara. A prije toga će biti obavljene konsultacije sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

Radončić je rekao da će to biti poznato tek naredne sedmice, poslije radnog sastanka i priprema za sjednicu, koja je zakazana za 23. januar.

– Tada ćemo znati dnevni red. Odnosno da li će potvrda Ćuluma biti na toj ili nekoj od narednih sjednica – dodao je Radončić.

Perica Stanić, nakon što je predao dužnost u Sipi, vratio se u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Gdje proteklih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *