Stan na dan: Biznis koji cvjeta, ali djelatnost mora biti registrovana /VIDEO/

Izmjenama Zakona o boravišnoj taksi koji treba da stupi na snagu od 1.januara naredne godine ,najavljuje se više reda u oblasti pružanja usluga smještaja po principu “stan na dan”. Korisnici usluga u takvim objektima biće evidentirani kao i drugi gosti u turističko – ugostiteljskim objektima, a sve informacije biće objedinjene u Centralnom informacionom sistemu.

Nakon prošlogodišnjih izmjena Zakona o ugostiteljstvu, resorni ministar Denis Šulić najavljuje i izmjene Zakona o boravišnoj taksi, a sve informacije slivaće se u Centralni informacioni sistem.

Prema podacima APIF-a, u Republici Srpskoj je registrovano 2.559 stanova za dnevni najam, skoro dvostruko više nego godinu prije. Najviše ih je u Palama, zatim Banjaluci, Trebinju i Bijeljini.

Republička tržišna inspekcija, u prošloj godini izvršila je oko 240 kontrola, od čega su 43 bile neuredne.- Nakon pojačanih akcija inpekcije na terenu, poveća se i broj zahtjeva fizičkih lica za evidentiranje usluga, odnosno za njihovu registraciju na način kako je to zakonodavac i predvidio.

Registracija usluge je jednostavna – ugovor sa lokalnom Turističkom organizacijom ili agencijom, prijava APIF-u i Poreskoj upravi


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *