Radna grupa će riješiti problem prevoznika

Uskoro će biti formirana radna grupa koja će sagledati situaciju i pokušati da riješiti probleme prevoznika u Republici Srpskoj na institucionalnom nivou, dogovoreno je na današnjem sastanku u Banjaluci ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića sa predstavnicima Udruženja prevoznika.

Prema ovom dogovoru, u radnoj grupi biće predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, prevoznika i Privredne komore, a tijelom će rukovoditi ovaj resor Vlade Srpske.

Ćorić je nakon sastanka izjavio novinarima da Ministarstvo ima korektnu saradnju sa Udruženjem prevoznika i da pokušava da sagleda njihove probleme sa svih aspekata.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić kaže da će se u narednom periodu vidjeti da li će problem biti riješen kroz subvencije, podsticaje ili plaćanjem određenih poreza ili doprinosa, te ističe da je najvažnije da je danas postignu dogovor i da će prevozonici nastaviti sa radom.

“Koliko sutra će biti formirana radan grupa koja će sagledati situaciju sa svih aspekata, te analziriati na koji način su zemlje u okruženju riješile sličan problem”, rekao je Grbić novinarima i dodao da će se radna grupa baviti i cijenom nafte i naftnih derivata.

Prema njegovim riječima, na osnovu toga naći će se adekvatna rješenja za prevoznike u Srpskoj.

Prevoznici u cijeloj BiH, koji su nezadovoljni visokim cijenama nafte i naftnih derivata juče su započeli protest, te naglasili da neće pomijerati kamione sve dok njihov problem ne bude riješen.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *