Pripreme za masovnu vakcinaciju: Počela obuka zdravstvenih radnika u Srpskoj /VIDEO/

Deset preminulih i još 186 novozaraženih lica za posljednja 24 časa u Srpskoj. Dvocifren broj zaraženih danas ima pet lokalnih zajednica u Srpskoj, među njima je i Bijeljina sa 15 novozaraženih lica.

Zdravstvene ustanove u Srpskoj prijavljuju da bilježe povećan broj pregleda u infektološkim ambulantama, te da se za pregled sve češće javljaju mlađe osobe. Dok epidemiolozi upozoravaju da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, u Srpskoj je počela obuka za zdravstvene radnike domova zdravlja koji će učestvovati u procesu vakcinacije protiv virusa korona.

Edukacija će se vršiti u naredna tri dana, a u četvrtak za zdravstvene radnike regija Zvornik, Doboj i Bijeljina.

Vakcinacija zaposlenih u kovid odjeljenjima u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je završena, te se očekuje dolazak novih količina vakcina, kako bi se proces vakcinacije nastavio u skladu sa Planom vakcinacije protiv virusa korona.

Ovo je danas rekao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić. Do sada je Sputnjik V vakcinu primilo oko 935 zdravstvenih radnika u RS, a oko 1.400 medicinskih radnika iz RS vakcinisano je u Srbiji. Srpska krajem februara očekuje novu isporuku ruskih vakcina Sputnjik V.

U Federaciji je u protekla 24 časa Preminulo sedam lica, a zaraza je potvrđena kod više 300 ljudi.Iz Federalne uprave civilne zaštite stiže vijest da su respiratori koje je uvezla “Srebrena malina”iz Kine raspodjeljeni i bezbjedniza upotrebu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *