Po stopi revakcinacije Srbija prva u Evropi /VIDEO/

Danima je najviše novooboljelih u Beogradu. Sve je više i prvih pregleda u kovid ambulantama i onih na bolničkom liječenju.

Zbog sve većeg broja novozaraženih, nadležni najavljuju oštrije mjere. Krizni štab Srbije će u srijedu raspravljati o radnom vremenu prodavnica i kafića.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, a prema broju građana na milion stanovnika koji su primili i drugu vakcinu prva je u Evropi.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek očekuje da će krajem juna Srbija biti blizu kolektivnog imuniteta.

Pavle Zelić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije kaže za RTS da su do sada zabilježene 362 neželjene reakcije na vakcine protiv kovida.

Prvi dan masovne imunizacije od korona virusa u Zagrebu stvorio je duge redove, a građani, koji čekaju i po više sati, nezadovoljni su i organizacijom i ponudom vakcina. Hrvatski portal Index piše da se jedna Zagrepčanka kada je čula da će dobiti vakcinu AstraZeneke, bijesno okrenula i napustila red. Cilj je do početka ljeta vakcinisati više od 50 odsto populacije, poručuje Vili Beroš.

Donacija od 30.000 doza vakcina koje će Kina uputiti Crnoj Gori značajno će pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu u borbi protiv kovida 19, istakao je potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *